Wandelen

Ga wandelen en ontdek de mooiste plekjes! Er zijn wandelarrangementen onder leiding van een gids, maar je kunt ook zelf op pad gaan of het wandelroutenetwerk Hart van Brabant volgen.


WANDELROUTENETWERK

Waalwijk is aangesloten bij het wandelroutenetwerk Hart van Brabant. Dit netwerk beslaat naast Waalwijk de gemeenten Waalwijk, Heusden, Loon op Zand, Gilze en Rijen en Tilburg. Je wandelt de route door middel van knooppunten, net als bij het fietsroutenetwerk. Dit geeft je de mogelijkheid om een tocht uit te kiezen die aansluit bij je eigen wensen, variërend van een ommetje tot (meerdaagse) tochten voor de geoefende wandelaar. Het wandelroutenetwerk Hart van Brabant sluit aan op andere netwerken. Zo kun je vanaf Nationaal Park De Biesbosch, via Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen naar Nationaal Landschap Het Groene Woud wandelen. Onderweg zijn er volop mogelijkheden voor een korte of lange pauze. Op www.routesinbrabant.nl kun je digitaal aan de slag. Wil je liever een kaart in de hand, Bij Toerisme & UITpunt Waalwijk kun je de knooppuntenkaarten van maandag tot en met zaterdag aanschaffen.


Wandelen met een GIDs

Wandelen onder begeleiding van een natuurkenner:

Excursies op maat in de natuur Voor groepsexcursies en excursies op maat kunt u terecht bij het IVN Consulentschap Brabant, telefoon: 0411-614111. De aanvraag moet minimaal drie weken van tevoren gedaan worden. Voor deze activiteiten wordt een vergoeding gevraagd. Meer informatie over excursies van het Nationaal Park de Loonse & Drunense Duinen kun je vinden op https://www.natuurmonumenten.nl/activiteiten en wandelingen en activiteiten door IVN via: https://afdeling.ivn.nl/afdeling/ivn-de-waerdman/activiteiten.nl


Wandelen met een gids in de natuur


Wandelen door het centrum van Waalwijk:

Vanaf het Kropholler Raadhuis kijken de koe en de os rustig uit over de terrassen in het centrum van Waalwijk. Zij staan symbool voor de veeteelt en lederindustrie die al eeuwenlang in De Langstraat bestaat. 
Wil je meer weten over de rijke historie van Waalwijk en haar bevolking? Dan is deze wandeling een absolute aanrader! In zo’n vijf kwartier passeren interessante verhalen over Waalwijk en haar inwoners de revue. Meer weten? Neem contact op via judith.verweij@uitinwaalwijk.nlWandelmogelijkheden in groepsverband of routes die je altijd kunt lopen, vind je hieronder in de wandelagenda.

  

 

Arrangementen
Musea
Muziek
Gesproken woord
Spelen
Actief
Kunst
Exposities
Feest, festival & evenementen
Cursussen & workshops
Kinderfeestjes
Wandelen & fietsen
Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.