Gezocht: bestuursleden Regionaal Bureau voor Toerisme

30 juli 2018


De organisatie In het hart van Brabant, te midden van grote steden, vinden we de betoverende Langstraat, aantrekkelijk door de combinatie van grote iconen en gastvrije lokale parels. Trots op haar ambachten en waar men graag verder kijkt. En of je nu je energie kwijt wilt of juist helemaal tot rust wil komen, hier vind je je plek. 


Om dit verhaal van De Langstraat onder de aandacht te brengen van inwoners en toeristen wordt een Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) opgericht.  Dit gebeurt primair door het profileren van de iconen van het gebied: Efteling, Loonse en Drunense Duinen en Vestingstad Heusden. Het werkgebied bestaat uit de gemeenten Dongen, Heusden, Loon op Zand en Waalwijk.


Het op te richten RBT staat voor een duurzame groei van de vrijetijdssector om economie, toerisme, cultuur, werkgelegenheid en leefbaarheid te verhogen. Ondernemerschap is het motto.  Het RBT is een proactieve partner voor gemeenten, organisaties, ondernemers en inwoners. Gestreefd wordt naar een organisatie die zowel gefinancierd wordt door de gemeenten als de ondernemers en organisaties in het gebied. 


Wat wordt er van de bestuursleden verwacht? De opdracht voor het te formeren bestuur van het RBT luidt in eerste instantie het opzetten van de organisatie. Dit tezamen met enerzijds de Manager RBT die zal worden aangesteld, anderzijds in afstemming met gemeenten en het toeristisch, recreatieve en culturele werkveld.  Het RBT wordt opgericht in het najaar van 2018 en moet op 1 januari 2019 operationeel zijn. 


In de oprichtingsfase zal onderling veelvuldig contact zijn en zal ca. eens per 2 weken worden vergaderd. In een later stadium zal dit minder frequent zijn.


Enthousiast? Heeft u affiniteit met toerisme, cultuur en marketing? En wilt u er voor zorgen dat de organisatie, die De Langstraat en alle iconen die zij rijk is profileert, een vliegende start maakt? Dan hebben wij u nodig! Het bestuur moet nog gevormd worden, alle functies zijn nog vacant.  Heeft u ervaring als voorzitter, penningmeester of secretaris dan is dat zeker een pré.  Reageren kan tot 1 september via info@rbtdelangstraat.nl
Terug naar nieuwsoverzicht
Arrangementen
Musea
Muziek
Gesproken woord
Spelen
Actief
Kunst
Exposities
Feest, festival & evenementen
Cursussen & workshops
Kinderfeestjes
Wandelen & fietsen
Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.