Sneaker expositie op Sectie-C tijdens Dutch Design Week

23 oktober 2018

Expositie Sneaker Peek is één van de drie evenementen van Sneaker Wolluk, een samenwerkingsverband van het Nederlands Leder en Schoenen Museum en de Bibliotheek Waalwijk. Dankzij de gastvrijheid van Onterfd Goed en Carte Blanche kan deze expositie plaats vinden op Sectie C.

 

De tentoonstelling toont 70 sneakers van Nederlandse bodem en 10 van internationale origine. Meer dan 100 jaar geleden kwam de eerste Amerikaanse basketbalschoen op de markt, een halve eeuw later werd deze sportschoen door de jeugd geadopteerd als streetwear. Pas in de 70-er jaren kwam de sportschoen in het Nederlandse straatbeeld. In de jaren ’80 en ’90 was de sneaker het schoeisel van de hiphop generatie. Pas in de 21ste eeuw wordt de sneaker gemeengoed; de sneaker is niet langer alleen van jongeren.

 

De Nederlandse sneaker is slechts half zo oud als zijn Amerikaanse voorouder. Dat heeft deels te maken met het verdwenen van de schoenindustrie in Nederland. De laatste 20 jaar is er een inhaalslag gaande. Het resultaat daarvan is op deze tentoonstelling te zien. Tal van Nederlandse ontwerpers, bedrijven en schoenmakers zijn vertegenwoordigd met hun producten. Gerenommeerde merken staan zij aan zij met innovatieve 3D geprinte concept sneakers. Speciaal voor deze expositie zijn twee paar bespoke sneakers gemaakt: de sneakers van de Waalwijkse Bernice Baijens die de ontwerpwedstrijd van Sneaker Wolluk i.s.m. Nubikk won en de Monty D’lites, ontworpen en vervaardigd door Renza Frings voor Skechers.

 

De expositie is t/m 28 oktober dagelijks geopend van 11.00 – 21.00 uur.

 

­­­­­­­­­­­­­_________________________________________________________________________

Expostie                   : Sneaker Peek

Locatie                      : Sectie-C, hal 10, Daalakkersweg 2, Eindhoven

Openingstijden        : 20 t/m 28 oktober 2018 – elke dag tussen 11.00-21.00 uur.

Toegang                   : €3,- voor toegang tot Sectie-C, gratis met DDW ticket


Terug naar nieuwsoverzicht
Arrangementen
Musea
Muziek
Gesproken woord
Spelen
Actief
Kunst
Exposities
Feest, festival & evenementen
Cursussen & workshops
Kinderfeestjes
Wandelen & fietsen
Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.