Stichting UITpunt Waalwijk stopt per 1 januari 2019

15 november 2018

De aanleiding voor het opheffen is de oprichting van het Regionaal Bureau voor Toerisme waarin de gemeenten Loon op Zand, Waalwijk, Heusden en Dongen gaan samenwerken om de regio te promoten.

 

Informatiepunt

Bij het huidige informatiepunt, dat nu gevestigd is in de bibliotheek aan de Wilhelminastraat 4a in Waalwijk, zullen de medewerk(st)ers van de bibliotheek informatie blijven verstrekken.

De website www.uitpuntwaalwijk.nl blijft voorlopig voor het publiek actief met het verzamelen en uitdragen wat er in de gemeente Waalwijk te doen is. Het aanleveren van evenementen voor de website kan via info@uitinwaalwijk.nl.

 

Regionaal Bureau voor Toerisme

Het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) gaat het verhaal van De Langstraat onder de aandacht brengen bij inwoners en toeristen. Dit gebeurt door het profileren van de iconen van het gebied: Efteling, Loonse en Drunense Duinen en Vestingstad Heusden. Het op te richten RBT staat voor een duurzame groei van de vrijetijdssector om economie, toerisme, cultuur, werkgelegenheid en leefbaarheid te verhogen. Ondernemerschap wordt het motto. Het RBT is een proactieve partner voor gemeenten, organisaties, ondernemers en inwoners. Er wordt gestreefd naar een organisatie die zowel gefinancierd wordt door de gemeenten als de ondernemers en organisaties in het gebied.

 

Verbinden

Het RBT moet een kleine, slagvaardige organisatie zijn. Het bureau legt lokaal de verbinding met organisaties en ondernemers en werkt samen overkoepelende thema’s uit in aansprekende concepten. Ook legt het bureau koppelingen in het aanbod en zet dit aanbod op een aansprekende wijze in de markt. Bij de nieuwe organisatie horen ook lokale toeristische informatiepunten.


Terug naar nieuwsoverzicht
Arrangementen
Musea
Muziek
Gesproken woord
Spelen
Actief
Kunst
Exposities
Feest, festival & evenementen
Cursussen & workshops
Kinderfeestjes
Wandelen & fietsen
Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.